گفتوگو با تعدادی از القا کنندگان وجود جریان موهوم انحرافی در دولت آنهایی که مصاحبه نکردند وقتی از الیاس نادران که یکی از دامنزنندگان به موضوع جریان (موهوم) انحرافی میباشد، میخواهیم نظرش را درخصوص سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب بگوید، زمانی که میشنود از تماس گرفتهایم، میگوید امروز و فردا گرفتارم و مصاحبه نمیکنم! زمانی که به محمد دهقان از دیگر افراد حلقه به وجود آمده دشمنی علیه دولت در مجلس، میگوییم از تماس گرفتهایم و میخواهیم نظرتان درخصوص سخنان مقام معظم رهبری در جمع دولتمردان را بدانیم، با بیان اینکه این سخنان را نخواندهام و شرایط مصاحبه ندارم، میگوید: الان نمیتوانم در این خصوص صحبت کنم! مجتبی رحماندوست نیز که روزگاری مشاور رئیسجمهور بود اما امروز جزو منتقدان دولت محسوب میشود، پس از گفتوگو با و بیان نقطه نظراتش درخصوص بیانات اخیر مقام معظم رهبری، با بیان اینکه اگر مصاحبهام را در روزنامه منتشر کنید آن را تکذیب خواهم کرد چون روزنامه جهتگیریهای خاصی دارد گفت: حرف مرد یکی است اما برخی موارد حرف مردم دو تا میشود و نمیخواهم مصاحبهام را منتشر کنید! وی در ادامه افزود: از خیر مصاحبه من بگذرید، اگر عمری باشد در یک فرصت دیگر مصاحبه خواهم کرد. در همین رابطه با داوود احمدینژاد، از منتقدان و حملهکنندگان به دولت تماس گرفتیم. اما وی گفت «روزنامه مشروعیت ندارد و مصاحبه نمیکند!»
همچنین حسین شریعتمداری مدیرمسئول کیهان و از دیگر منتقدان دولت در تماس صبح دیروز ما اظهار داشت: به دلیل حضور در جلسه نمیتواند پاسخگو باشد و گفت که بعد از ظهر هم درگیر کارهای روزنامه است و بعید است بتواند با مصاحبه کند.
حسن شایانفر، قائممقام مدیرمسئول کیهان نیز به ما تأکید کرد هیچ گاه با هیچ رسانهای مصاحبه نمیکند.
آیتالله سیداحمد خاتمی نیز زمانی که با سؤال ما درخصوص بیانات اخیر امام خامنهای (حفظه الله) روبهرو شد، اظهار داشت در حال مطالعه سخنان ایشان است.
به گزارش ایران، اصل دشمنی با دولتی که ارزشهای انقلاب را زنده کرده به هیچ وجه موضوع تازه و نویی نیست اما میدان این دشمنیها و عوامل آن طی یک سال گذشته موضوعی است که قطعاً جزو عبرتهای تاریخ انقلاب اسلامی و نقاط تأسف برانگیز سالهای اخیر بوده است.
در یک سال گذشته علیه دولت همان حرفهایی را از زبان مدعیان انقلاب و اصولگرایی شنیدیم که سالهای قبل عیناً از زبان اصلاحطلبان، فتنه گران و ضد انقلاب داخلی و خارجی شنیده بودیم. این بار حمله کنندگان به دولت در جبهه خودی حاضر بودند و از پشت بر افکار و دلها خنجر انحرافی بودن مکتبیترین دولت پس از انقلاب را میکشیدند.
در این میدان غبار آلود اما رهبر حکیم انقلاب هر بار با ادبیاتی متفاوت اصل وجود انحراف در انقلاب و مسئولان را رد و از عملکرد میدانی دولت دفاع نمودند. با این حال هرچند القای انحرافی بودن دولت مکتبی با فراز و فرودهایی روبهرو شد اما همچنان استراتژی رسانهها و شخصیتهای مدعی باقی ماند و هیچ گاه از دستور کار آنان خارج نشد، حتی وقتی رهبر معظم انقلاب در دیدار روز پنجشنبه به صراحت فرمودند «در این سالهایی که دولت نهم و دولت دهم بر سر کار بودند تا امروز، گفتمان انقلاب و ارزشهای انقلاب و چیزهایی که امام به آن توصیه میکردند و ما آنها را از انقلاب آموختیم، خوشبختانه کاملاً برجسته شده: مسئله ساده زیستی مسئولان، استکبارستیزی، افتخار به انقلابیگری. یک دورهای بر ما گذشت که اسم انقلاب و انقلابیگری و اینها به انزوا رفته بود. سعی میکردند به عنوان یک ارزش منفی یا ضد ارزش از این چیزها یاد کنند مقاله مینوشتند، حرف میزدند، گفته میشد. امروز خوشبختانه اینجور نیست. درست بالعکس است. گرایش عمومی مردم و مسئولان به حرکت انقلابی، جهتگیری انقلابی، ارزشهای انقلابی و مبانی انقلاب است، این را توجه داشته باشید که یکی از عوامل گرایش مردم به دولت همینها است.»
پس از سخنان صریح امامخامنهای(حفظه الله) ایران باز هم اصل را بر صحت گذاشت و به سراغ تعدادی از چهرههای سیاسی که به وجود انحراف در دولت معتقد بودهاند رفت تا نظرات آنها در مورد بیانات اخیر رهبری را جویا شود، اما متأسفانه کمترین تغییری را در لحن و نظرات اکثر این افراد احساس نکردیم. هرچند در پارهای از موارد لحنها ملایمتر و انصافها بیدارتر شده بود اما اصرار و پافشاری بر برخی تصورات و توهمات غلط همچنان مشهود بود.
انتشار متن کامل گفتوگوی ما با منتقدان دولت پس از سخنان تاریخی رهبر معظم انقلاب، قطعاً به منزله تأیید این اظهارات نیست اما به نظر میرسد انتشار کامل این مصاحبهها باعث میشود مردم بهتر با افکار و عقاید برخی چهرههای سیاسی آشنا شوند.
نمیپذیرم که دولت به همه ارزشهای انقلاب پایبند بوده!
یک عضو شورای عالی حوزه علمیه قم درباره بیانات اخیر مقام معظم رهبری و نقاط قوتی که در کارنامه دولت ارزیابی فرمودند، اظهار داشت: نمیتوانم بیانات مقام معظم رهبری را با همان کلیات که ایشان فرمودند تکرار کنم و از زاویهای که ایشان بیان میکنند به موضوع بنگرم!
حجتالاسلام سیدمحمد غروی با تأکید کرد: قبول دارم که گفتمان انقلاب در دولت نهم و دهم برجسته بود، اما یکی از مظاهر گفتمان انقلاب، عفاف و حجاب است که دولت نه تنها کمکی در این زمینه نکرد، بلکه حتی کارشکنی هم نمود!
وی ادامه داد: اینگونه نیست که کسانی که با دولت مخالفت کردند همه مخالف انقلاب و احیای ارزشهای انقلاب باشند، بلکه انتقادات جدی هم به دولت وارد است.
این عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم یادآور شد: براساس سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری دولت موظف بود هر سال 10 درصد از وابستگی بودجه به نفت را بکاهد و اگر همین اجرا میشد، الآن کاهش وابستگی را تا 70 درصد شاهد بودیم و در این صورت فشارها اینطور ما را تهدید نمیکرد.
غروی همچنین جا به جایی مدیران در دولت را محور دیگر انتقاداتش به دولت برشمرد و افزود: مواردی دیگر از جمله پولپاشیها و مشکل ارتباط با مراجع و علما نیز وجود دارد که قابل توجیه نیست.
این استاد حوزه گفت: در برخی موارد دولت موفق بوده مثلاً در بخش مسکن عملکرد قابل قبولی داشته و توانسته مؤثر باشد، سفر به شهرستانها و نقاط دور دست و کوتاه نیامدن از ارزشهای انقلاب حداقل در زبان را قبول دارم اما نمیتوانم بپذیرم که دولت به همه ارزشهای انقلاب پایبند بوده!
وی همچنین در بحث سیاستخارجی نیز معتقد است: اینکه دولت در سیاست خارجی انفعال نشان نداد را قبول دارم اما در بسیاری موارد، احمدینژاد قلدرنماییهایی پوشالی و پنبهای داشت که مشکل ساز بود!
غروی در پاسخ به این که آیا تأکید چندباره رهبر معظم انقلاب مبنی بر پایبندی دولت به گفتمان و ارزشهای انقلاب، اتهام وجود انحراف در دولت را بیمبنا نمیکند؟ گفت: جریان انحرافی واقعیت دارد و دیدیم کسانی را که در ماجرای فساد بانکی گرفتند به دولت وصل بودند الآن هم خرافهگرایی در سطوح بالای دولت وجود دارد!
وی همچنین درباره تأکید رهبرانقلاب مبنی بر این که کشور در حال پیشرفت است، اظهارکرد: در کدام دولت کشور ما در حال پیشرفت نبوده؟ ما از ابتدای انقلاب تا به حال در حال پیشرفت بودهایم و این موضوع عمومیت دارد و نمیتوان آن را به این دولت منحصر کرد!
منتقدین جایگاه خود را دارند، رهبری جایگاه خود را!
محمد صادق کوشکی کارشناس مورد علاقه صدا و سیما نیز معتقد است تمایل رهبر معظم انقلاب به عنوان کسی که در نظام جایگاه ولایی دارند این است که دستاوردهای مثبت را به عنوان معروف تشویق کنند و این را نباید به معنای تأیید صددرصدی دولتها و سایر قوا تلقی و از این حسن ظن، سوءاستفاده کرد!
این کارشناس مسائل سیاسی با تأکید کرد: سیره امام(ره) و رهبری فعلی نظام بر این قرار گرفته بود که مجموعه کلان نظام اعم از قوای سهگانه و کلیه زیرمجموعههای نظام با نگرش مثبت ارزیابی شوند به این دلیل که ما نظامی تازه تأسیس هستیم و کاستیهای فراوانی در عملکردها وجود دارد اما از آنجا که بناست حرکتی صعودی ترسیم و برای کلیت نظام جمهوری اسلامی پیموده شود، شیوه دائمی ایشان براین قرار گرفته بود که بر دستاوردها تمرکز کنند به خصوص در بحثی که رسانهای و علنی میشود و البته ایشان تأکید دارند نکات منفی و مسئلهدار به صورت غیرعلنی مطرح شود.
این فعال سیاسی که به کرات در رسانهها به صراحت به دولت حمله کرده در عین حال تأکید میکند نگاه منصفانه و واقعگرایانه را در بیانات حضرت امام و مقام معظم رهبری مشاهده میکنیم.
کوشکی ادامه داد: در جلسه خداحافظی دولت آقای هاشمی با مقام معظم رهبری هم میبینیم که ایشان تأکید بر دستاوردها دارد و در آخرین جلسات دولت آقای خاتمی با رهبری هم شاهد بودیم که ایشان با سعه صدر سعی کردند به دستاوردهای دولتهای هفتم و هشتم نگاه کنند.
وی افزود: درباره دستاوردهای سایر قوا نیز چنین بوده و ایشان با همان سعه صدر و نگاه مثبت اندیش عملکرد دولتهای نهم و دهم را ارزیابی کردند.
وی در پاسخ به اینکه چرا علیرغم نقاط قوتی که رهبر انقلاب برای دولتهای نهم و دهم بیان فرمودند، اما عدهای در همین موارد دستاوردهای دولت را زیر سؤال میبرند، افزود: جایگاهها متفاوت است، رهبری کلانترین نگاه نظام را دارند، ایشان اصول را تبیین و سپس مواضعشان را تبیین میکنند و منتقدین هم جایگاه خود را دارند و میتوانند نقاط ضعف را ببینند، تذکر دهند و نهی از منکر کنند، از آن جهت جایگاه رهبری هم جایگاه کلان و رفیعی است که باید کلیات را رصد و بیان کنند!
کوشکی افزود: این دیدگاهها مخالف و معارض هم نیست و در طول یکدیگر معنا پیدا میکنند کما اینکه منتقدین هم باید وظایفشان را در نگاه خرد و تخصصی انجام دهند!
وی ادامه داد: مباحث تبلیغی و سیاسیکارانه اهمیتی ندارد و باید جار و جنجال تبلیغات و سیاسی کاری را کنار گذاشت اما کسانی که به صورت تخصصی نقد میکنند، کار خود را انجام میدهند و جایگاه خود را دارند و دیدگاههای انتقادی آنها مغایر با دیدگاه کلانی که رهبری مطرح میکنند، نیست.
وی در پاسخ به اینکه پس چرا در شرایطی که رهبر انقلاب شرایط کشور را در مسیر پیشرفت ارزیابی میکنند، عدهای میکوشند تا شرایط را بحرانی جلوه دهند، ادامه داد: بحرانی جلوه دادن شرایط کشور رفتاری نیست که منشأ درون نظام داشته باشد. ما قائل به مشکلات هستیم و موانع اجرایی، سوءتدبیرها و سوءمدیریتها را منکر نیستیم اما اینکه بخواهیم کشور را بحرانی جلوه دهیم، سرخطی در داخل نظام ندارد.
وی معتقد است بیان مشکلات و جستوجوی راهحل برای رفع آن به معنای بحرانی جلوهدادن شرایط کشور نیست.
وی در پاسخ به اینکه آیا طرحها و پیشنهاداتی که به دنبال سلب اختیار از دولت است و برای نمونه پیشنهاد تشکیل ستادی برای در دست گرفتن اقتصاد کشور مفهومی جز القای بحران دارد؟ گفت: کسانی که داخل نظام هستند هیچگاه کشور را بحرانی جلوه نمیدهند، ممکن است پیشنهادی دهند و اصلاً توجهی هم نشود!
جریان انحرافی ربطی به دولت ندارد!
معاون بینالملل حزب مؤتلفه اسلامی نیز با بیان اینکه دولت از ابتدای فعالیت خود همواره مورد حمایت مقام معظم رهبری بوده است، خاطرنشان میکند علت این حمایت، حرکت انقلابی، جهتگیری انقلابی و همچنین گرایش دولت به مبانی انقلاب است.
حمیدرضا ترقی، این وجه از دولت را مورد توجه مردم دانسته و افزود: گرایش دولت کانون اصلی این توجهات است که باید همچنان حفظ شده و استمرار پیدا کند.
وی با اشاره به تأکیدات رهبری در خصوص دشمنیها با دولت، خاطرنشان میکند: نکتهای که در اینجا مورد تأکید رهبری میباشد، این است که دشمنیهایی که با دولت صورت میگیرد، دشمنیهایی است که در مقابله با جمهوری اسلامی است.
ترقی، زنده شدن شعارهای انقلاب و پیشرفتهای کشور را از دلایل این دشمنیها دانست و در تشریح دشمنیهای داخلی تصریح کرد: در رابطه با دشمنیهای داخلی، رهبری نقدهایی را داشتند که نشان میدهد، کسانی که به موضعگیریهای دولت انتقاد دارند، حرفهایشان مورد تأیید رهبری نیست. مثلاً افرادی که در تریبونهای مختلف مطالبی را منتشر میکنند، همه ناشی از تحلیل غلط است.
ترقی شرایط حال کشور را حساس ارزیابی کرد و خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی که چشمهای جهانیان به ما دوخته شده همان طوری که مقام معظم رهبری بارها تأکید کردند باید هماهنگی و تعامل بین قوا افزایش پیدا کند.
وی در پاسخ به این سؤال که حال با توجه به سخنان صریح و بیپرده مقام معظم رهبری مخالفین و منتقدین دولت، اگر ولایتمدار هستند از این پس باید چگونه برخورد کنند، گفت: وقتی که مقام معظم رهبری در جمع بندی نقاط قوت و ضعف، ترجیح را به نقاط قوت میدهند مفهومش این است که مجموعه کسانی که منتقد و مخالف دولت هستند در واقع باید براساس ترجیح نقاط قوت موضع بگیرند و درصدد کمک برای رفع ضعفها برآیند نه اینکه در جهت تضعیف دولت عمل کنند. به نظر میرسد تضعیف دولت در چنین شرایطی به ضرر نظام جمهوری اسلامی است.
ترقی که حزب متبوعش یکی از جدیترین معتقدین به جریان (موهوم) انحرافی میباشد در پاسخ به این سؤال که تأکیدات امام خامنهای (حفظه الله) مبنی بر حرکت دولت بر مدار ارزشهای انقلاب و ادعای برخی مبنی بر زنده کردن این ارزشها پس از دورانی که به انزوا رفته بود، چه ارتباطی میتواند با وجود جریان انحرافی در دولت داشته باشد خاطرنشان کرد: جریان انحرافی که به کل دولت تعمیم نیافته است اگر کسی هم به دولت نسبت داده باشد اشتباه کرده است!
حلقه انحرافی با جریان انحرافی به یک تعداد محدودی در حاشیه دولت اطلاق میشود و ربطی به کل دولت ندارد! حرکت دولت همین گونه که رهبر انقلاب فرمودند در ریل نظام و آرمانهای انقلاب پیش میرود بیضعف نیست اما اینکه کلاً دولت را متهم به انحراف از ارزشهای انقلاب بکنیم درست نیست.
رهبری بر تفکیک مسائل اصلی از فرعی تأکید دارند
مشاور نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران نیز میگوید: تأکید رهبر معظم انقلاب بر نقاط قوت دولت و یادآوری احیای گفتمان انقلاب اسلامی در این دوره، در واقع بیان ضرورت تداوم این مسیر است چراکه نتیجه حرکت بر این مسیر رسیدن به دستاوردهای ارزشمند میباشد.
سردار یدالله جوانی با یادآوری اینکه در دهه دوم انقلاب و در دوره اصلاحات گفتمانی در کشور پیاده شد که در تعارض با گفتمان انقلاب اسلامی بود، ادامه داد: این گفتمان به دلیل آنکه در سیاست خارجی ما را در موضع انفعال قرار میداد، در غربیها امید ایجاد میکرد و برداشت آنها این بود که جمهوری اسلامی ایران تغییر رفتار داده است.
وی همچنین با اشاره به تقابل نیروهای ارزشی با جبهه دوم خرداد و ایجاد جبههای منتقد با عنوان اصولگرایان گفت: در چنین فضایی مردم از کسانی که سیاستهای انفعالی در پیش گرفتند رویگردان شدند و به سمت کسانی رفتند که بر ارزشها پافشاری میکردند و بعد از دو انتخابات شوراهای دوم و مجلس هفتم در سال 84 هم مردم کاندیدایی را انتخاب کردند که بیش از سایرین به آرمانها و ارزشهای انقلاب تأکید داشت.
جوانی با اشاره به تعبیر غربیها از انتخابات نهم ریاست جمهوری مبنی بر اینکه «همچنان خمینی در میان ملت ایران زنده است» تصریح کرد: با احیای گفتمان انقلاب شاهد فعال شدن سیاست خارجی و پافشاری بر حقوق هستهای بودیم به گونهای که در سالهای اخیر تبدیل به کشوری هستهای شدیم.
مشاور نماینده ولی فقیه در سپاه یادآور شد: پیشرفتها و توفیقات ملت ایران باعث ایجاد روحیه امید در میان سایر ملتهای منطقه نیز شده و شاهد بیداری اسلامی و پایداری ملتها در برابر استکبار و حاکمان دست نشانده بودیم و در داخل نیز احیای گفتمان انقلاب و عدالتمحوری موجب امیدوار شدن مردم به آینده انقلاب اسلامی و جهش در پیشرفت کشور گردید.
سردار جوانی درباره تناسب اتهاماتی که به دولت زده میشود از جمله انحراف از مسیر انقلاب با بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب گفت: رهبری معظم با نقد، مخالف نیستند ولی نقد دلسوزانه و منصفانه را مدنظر دارند و در نقد نیز بر نگاه جامع و کلان تأکید دارند و آنچه مورد تأکید ایشان میباشد تفکیک مسائل اصلی و فرعی است.
به اعتقاد وی برای عبور از جنگ اقتصادی دشمن در شرایط کنونی بیش از هر چیز به وحدت و انسجام نیاز داریم و باید با هر عاملی که منجر به ایجاد اختلاف و دامن زدن به آن میشود برخورد شود.
وی افزود: نظام شامل همه قوا است و فقط دولت نیست و اگر کسی معتقد است وضعیت کشور و نظام بحرانی است در چارچوب نظام قرار ندارد، اما ممکن است نقاط ضعفی ببینند و راهکاری ارائه دهند، این به معنای بحرانی جلوه دادن نیست.
رهبری کماکان به دولت نگاه مثبت و امیدوارانه دارند
یک کارشناس مسائل سیاسی نیز در همین خصوص تأکید کرد: بیانات رهبر انقلاب در دیدار سالانه با هیأت دولت در واقع آخرین ارزیابی و جمعبندی ایشان درخصوص فعالیت دولت محسوب میشود.
سعدالله زارعی با بیان اینکه در بیانات ایشان نکات تأثیرآمیز و نقدگونه در کنار هم وجود داشت، افزود: تأییدات رهبری معطوف به وفاداری دولت به سیاستهای اعلامی نظیر مردمداری، سادهزیستی، مبارزه با استکبار، وفاداری به عدالت و شعارهای مبتنی بر عدالت و نقد دولت عمدتاً متوجه هماهنگی درون دولت با سایر قوا در موضوعات کلیدی بود.
زارعی گفت: در جمعبندی کلی، مقام رهبری کماکان، نگاه مثبت توأم با امید به دولت دارند و البته نگرانیهایی هم داشتند که دولت در سال پایانی دچار کاستی نشود که این در مورد دولتهای قبل هم وجود داشته است.
وی در پاسخ به اینکه با وجود برداشت مثبت رهبری، طرح اتهاماتی به دولت درباره انحراف از مسیر انقلاب چه جایگاهی دارد، تصریح کرد: واقعیت این است که نگرانیهایی وجود دارد، برای نمونه در بیداری اسلامی آیا نگاه دولت به این بیداری و تعبیر بیداری انسانی تا چه میزان با گفتمان انقلاب مطابقت دارد، یا مثلاً درباره نامهنگاریهای آقای احمدینژاد و بحث مذاکره با امریکا یا عدم شفافیت رئیس جمهور در موضوع سوریه تا چه حد پایبندی به گفتمان انقلاب دیده میشود؟
وی با بیان اینکه این ابهامات وجود دارد و ما به رفتار دولت نقد جدی داریم، گفت: در عرصههای فرهنگی، موضع دولت در قبال آقای رحیمی و ممانعت از برخورد با وی، موضع دولت درباره دادگاه سه هزار میلیاردی و ... از دیگر مواردی است که وجود دارد.
این چهره رسانهای نزدیک به روزنامه کیهان معتقد است به مصلحت نیست این نگرانیها در دیدار سالانه رهبری با اعضای هیأت دولت به صورت عریان مطرح شود چنانچه در دولتهای قبل نیز مرسوم نبوده که چنین شود.
وی در پاسخ به اینکه رهبر انقلاب تأکید داشتند در سیاست خارجی ثقل و وزنه کشور با چند سال قبل تفاوت دارد و ما در مسائل تأثیرگذار هستیم، آیا این با برداشت شما در تضاد نیست؟ گفت: این تأثیرگذاری در بحث بیداری اسلامی بوده که اتفاقاً دولت چندان در آن نقشآفرینی نداشته و عمدتاً روشنگریهای مقام معظم رهبری مؤثر بوده اما ایشان کریمانه این دستاوردها را در سفره دولت گذاشتند! |
کلمات کلیدی :