خبرگزاری فارس: محمود شالویی شرکت 91 کشور جهان در نهمین دوسالانه بین المللی کاریکاتور تهران را رکورد جدیدی در رویدادهای هنری عنوان کرد و آن را با شرکت 77 کشور در بیینال ونیز قابل مقایسه دانست.
به گزارش خبرنگار هنرهای تجسمی فارس، مراسم اختتامیه نهمین دوسالانه بین المللی کاریکاتور تهران شب گذشته با حضور مهرداد بذرپاش معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان ملی جوانان، محمدحسین ایمانی خوشخو معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، پرویز کرمی مشاور اجرایی وزیر ارشاد، محمود شالویی مدیرکل هنرهای تجسمی ارشاد، حجتالاسلام سیدلطفالله سپهر مدیرکل فرهنگ و ارشاد خوزستان و محمود شالویی رئیس موزه هنرهای معاصر تهران در محل موزه هنرهای معاصر برگزار شد.
در ابتدا علیرضا خمسه مجری این مراسم با خواندن آواز بر روی صحنه آمد و ضمن خوشامدگویی از دبیر این دوسالانه برای ایراد سخنرانی دعوت به عمل آورد.
سیدمسعود شجاعی طباطبایی دبیر نهمین دوسالانه بین المللی کاریکاتور تهران گفت: 18 سال پیش از پشت همین تریبون اعلام کردیم که ایران پیشینه زیادی در هنر کاریکاتور دارد و چرا ما خودمان نباید در آن مدعی باشیم؟ وی ادامه داد: بی شک ما میتوانیم جریاناتی از خود در هنر معاصر داشته باشیم و هنرمندان به چشم به خود دیدند که توان برگزاری یک همایش جهانی را داریم. طباطبایی به استفاده از تجربیات این جشنوارهها در جشنوارههای بعدی اشاره کرد و بازتاب های این دوسالانه را در بیرون از مرزها خوب توصیف کرد.
وی هنر کاریکاتور را یکی از مهمترین رویدادهای اتفاق افتاده در این سال دانست و گفت: 91 کشور جهان در نهمین دوره شرکت کردند و این در حالی است که در اولین دوسالانه تنها 43 کشور و تنها 11 اثر هنرمندان ایرانی در کاتالوگ آن به چشم می خورد. وی ادامه داد: در این دوسالانه بیش از نیمی از شرکت کنندگان ایرانی بودند که با کشورهای قدرتمندی در کاریکاتور از جمله برزیل، چین، ترکیه و اوکراین رقابت کردند.
وی در انتها اعطای جوایز نفیس،چاپ کاتالوگ و بروشور با کیفیت و برگزاری منظم و به موقع را از ویژگیهای این جشنواره برشمرد.
در ادامه محمود شالویی مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی ارشاد طی سخنانی به شگفتی همگان از شرکت تعداد کثیری از هنرمندان خارجی به خصوص اقشار جوان از سراسر کشور اشاره کرد و گفت: امسال در نهمین دوسالانه بین المللی کاریکاتور تهران رکورد جدیدی از کشورهای شرکت کننده ثبت شد. 91 کشور دنیا در این دوسالانه شرکت کردند که شاید با مهمترین رویداد هنری جهان قابل مقایسه باشد.
وی افزود: در پنجاه و سومین بینال ونیز که دعوت نامه رسمی برای کشورها ارسال می شود تنها 77 کشور دنیا از جمله جمهوری اسلامی شرکت داشتند و شرکت 91 کشور در این دوسالانه رکورد جدیدی است.
وی تعداد شرکت کنندگان در دوره قبل را 75 کشور عنوان کرد و ادامه داد: البته تنها نباید به کمیت تکیه کرد و باید کیفیت را نیز در نظر گرفت اما داوران خارجی طی سخنان خود آثار این دوسالانه را قابل تقدیر دانستند و آن را یکی از بزرگترین بینال ها عنوان کردند.
شالویی در انتها برگزاری همزمان این دوسالانه در دو شهر تهران و اهواز را مزیت آن نسبت به دوره قبل دانست و گفت: مردم اهواز در طول برگزاری این نمایشگاه در شهرشان به جای رفتن به هر مکان فرهنگی موزه هنرهای معاصر را برای بازدید انتخاب کردند و همین امر علاقه آن ها را به هنر کاریکاتور چندین برابر کرد و شما در دوره های بعد شاهد شرکت هنرمندان زیادی از اهواز خواهید بود.
در ادامه این برنامه مهرداد بذرپاش نیز سخنانی را ایراد کرد و پس از آن هادی منتظری به نوازندگی کمانچه پرداخت.
در انتهای این برنامه جوایز برگزیدگان نهمین دوسالانه بین المللی کاریکاتور تهران با حضور هیئت داوران ایرانی و خارجی اعطا شد. هیئت داوران این دوره از دوسالانه را محمد رفیع ضیایی، بهمن عبدی، حسن نیرومند، بهرام ارجمند نیا و محمد رضا دوست محمدی از ایران و تورسیوس از اسپانیا، لیویی وانگ از چین، مارسیو لیته از برزیل، اردوغان کارایل از آلمان و سوکت یالاز از ترکیه تشکیل دادند.
در میان این برنامه همچنین فیلم مستند داستانی با محوریت ترس و با بازیگری یعقوب دهقان یکی از مرده شوران غسالخانه تهران نمایش داده شد. این فیلم که با استقبال مخاطبان مواجه شد با کمک از موضوع ویژه این دوره از دوسالانه کاریکاتور تهران یعنی ترس ساخته شده بود و داستان آن به مواجه یعقوب با کاریکاتورهای ترس میگذشت.
در این دوره از دوسالانه کاریکاتور تهران 4238 اثر از 1180 هنرمند به دبیرخانه ارسال شد که 750 اثر برای شرکت در نمایشگاه در 4 گروه موضوع ترس، آزاد چهره و کمیک استریب همزمان در نگارخانه صبا و موزه هنرهای معاصر اهواز به نمایش درآمدند.
کلمات کلیدی :