به گزارش رجانیوز، "محمود احمدینژاد " در مصاحبه با شبکه خبری 4 انگلیس (Britain"s Channel 4 News) اعلام کرد که "باراک اوباما " مایه یأس جهان است.
احمدینژاد در این مصاحبه خبری که بیشتر بر روی مسئله هستهای ایران متمرکز شده بود، گفت که ایران پیشنهاد سوخت هستهای خود را مطرح کرده است و طبق قوانین، پیشنهاد سوخت باید بدون شرط پذیرفته شود.
وی ادامه داد: من فکر میکنم صحبت درباره برنامه هستهای دیگر یک موضوع کهنه و قدیمی شده است. داستان چنین ادعاهای آمریکا و همپیمانانش [که ایران بمب هستهای تولید میکند] به یک سریال تلویزیونی تبدیل شده است.
رئیسجمهوری ایران تصریح کرد که ایران سیاست ارعاب و تجاوز آمریکا را نمیپذیرد و هشدار داد که اگر قدرتهای جهان پیشنهاد ایران را نپذیرند، ایران خود اورانیوم با غنای 20 درصد تولید خواهد کرد.
رئیسجمهوری ایران سخنان اوباما را رد کرد که گفته بود اگر کشورهایی همچون ایران، مشتهای خود را بگشایند، دستهای درازشده از جانب ما را خواهند یافت و تصریح کرد: وی کدام دستش را دراز کرده است؟ دست راست یا دست چپش را؟ چه کسی واقعاً دستش را دراز کرده است؟ او علیه ما تحریمها را گسترش داد؟ او در واقعیت چه قدمی برداشته است؟ ما نگران مسیر [که اوباما در پیشگرفته است] وی هستیم. او نتوانسته است انتظارات مردم آمریکا و مردم جهان را برآورده سازد.
احمدینژاد ادامه داد: اوباما در واقعیت چه کاری را انجام داده است؟ من برای وی پیام فرستادم و در مذاکرات ژنو شرکت کردیم. با آنها صحبت کردیم و پیشنهاداتی را برای تبادل سوخت ارائه دادیم و اعلام کردیم که آمادگی داریم تا مذاکراتی را در نیویورک انجام دهیم. چه کسی در واقعیت دستش را دراز کرده است. او تحریمها را علیه ما گسترش داد. چه قدمی [برای ایران] برداشته است؟
وی گفت: [دستان اوباما] کجا دراز شده است؟ ما امیدواریم وی در ایجاد تغییر موفق شود، تغییرات واقعی. و ما به وی کمک کردهایم گرچه ما نگران مسیری که وی اتخاذ کرده است هستیم. او نتوانسته است انتظارات مردم آمریکا و مردم جهان را برآورده سازد.
خبرنگار شبکه خبری 4 انگلیس در سوالی به احمدینژاد اعلام کرد که گروه 1+5 اخیراً پیشنهادی را درباره ارسال اورانیوم با درصد غنای پایین ایران به خارج از کشور ارائه دادهاند و ضربالاجلی را تا پایان سال جاری میلادی برای ایران تعیین کردهاند.
احمدینژاد در پاسخ به ایران سوال تصریح کرد: من فکر میکنم، بخشهایی از این سوال باید تصحیح شود. درواقع ما پیشنهادی را برای تبادل سوخت هستهای مطرح کردهایم و طبق قوانین آنها باید بدون شرط سوخت تهیه کنند. ما پیشنهادی را ارائه دادیم تا برای آنها فرصتی را به وجود آورده باشیم، تا به جای آنکه با ما مقابله کنند فرصتی برای همکاری داشته باشند و این یک روند بسیار ساده است اما آنها اصرا دارند برای تحویل سوخت به ما شرط تعیین کنند-منظور من شرط سیاسی است- در حالیکه تبادل سوخت یک کار فنی است.
وی ادامه داد: ما در موقعیت تولید اورانیوم با غنای 20 درصد هستیم. ما این پیشنهاد را ارائه کردیم تا به آنها فرصت دهیم. اگر آنها از این فرصت استفاده نمیکنند ما در این موقعیت قرار داریم و میتوانیم این میزان اورانیوم را غنیسازی کنیم. ما برای انجام این کار مشکلی نداریم. قوانین کنونی آژانس بینالمللی انرژی اتمی اجازه چنین کاری را به ما میدهد و ما خود این کار را انجام میدهیم. از نظر ما مشکلی برای انجام آن کار وجود ندارد.
رئیسجمهوری ایران در پاسخ به سوالی که اگر ایران سوخت هستهای را خود غنیسازی کند ممکن است با تحریمها آمریکا و دیگر همپیمانان این کشور مواجه شود، گفت: این یک مسئله دیگر است. ما مخالف سیاستهای توسعهطلبی آمریکا هستیم. ما این امر را رک و با صراحت اعلام میکنیم. ما سیاست ارعاب و تجاوز را نمیپذیریم. خوب است که سیاستمداران آمریکایی اعلام کنند که ایران مخالف سیاستها و انتظارات آنها است. من فکر میکنم که گفتوگو درباره برنامه هستهای یک موضوع کهنه و قدیمی شده است. داستان چنین ادعاهای آمریکا و همپیمانان این کشور به یک سریال تلویزیونی تبدیل شده است. و بیشتر آنکه از نظر ما [این ادعاها] ارزشی ندارد.
احمدینژاد تصریح کرد: ایران، آژانس بینالمللی انرژی اتمی را درباره تأسیسات غنیسازی اورانیوم فردو درست یکسال قبل از آنکه فعالیتهای خود را آغاز کند، مطلع کرده بود اما متأسفانه آنها همکاریهای ما را بد تعبیر کردند.
وی ادامه داد: وقتی همکاری میکنید واکنشها منفی است. این به چه معناست؟ این به این معناست که ما نباید هرگز همکاری کنیم؟ این برای ما غیرقابل قبول است اما رفتار آنها اشتباه است. آنها میخواهند بگویند که کشوری که جزء اعضا [پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای] نیست آزاد است نسبت به کشوری که عضو است هرکاری که تمایل دارد انجام دهد و آن کشورها از حقوق بیشتری بهره میبرند و هرکشوری که التزامات خود را انجام میدهد باید تحت فشار آن کشورها قرار گیرد. آیا شما فکر میکنید که آنها میتوانند با چنین منطقی جهان را اداره کنند؟ ما مشتاق هستیم تا با همه روابط دوستانه داشته باشیم اما اساس قضاوت و همکاری بر پایههای قانونی است.
احمدینژاد در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه 4 انگلیس درخصوص پنهانی بودن سایت هستهای فردو گفت: این درست نیست. آنها برخی ادعاها را مطرح کردند. آنها اعلام کردهاند که ساخت این سایت هستهای زمانی آغاز شد که ایران برخی هماهنگیها و ترتیباتی را پذیرفت اما ما معتقدیم که ما پس از آنکه آن ترتیبات را متوقف کردیم شروع به ساخت این سایت هستهای کردیم و این امر برای روابط میان کشورها و آژانس بسیار طبیعی است. آیا خود آمریکا تاکنون گزارشی به آژانس ارائه داده است؟ آنها 8 هزار کلاهک هستهای دارند. چه کسی در جهان خطرناکتر است و چه کسی باید درباره اینها نگران باشد. آنها از چه نقطهای باید بازرسیها را آغاز کنند. سازمان ملل متحد براساس حق وتو تأسیس شد و هرگز نمیتواند جهان را اداره کند.
خبرنگار انگلیسی به آقای احمدینژاد گفت که "محمد البرادعی " مدیر کل سابق آژانس بینالمللی انرژی اتمی تأکید کرد که روابط دوستانه با ایران به پایان رسیده است.
احمدینژاد در پاسخ اعلام کرد: من درباره این مسئله چیزی نشنیدم. ما مشتاق هستیم تا با همه روابط دوستانه داشته باشیم اما اساس قضاوت و همکاری، پایههای قانونی است. ما اسناد رسمی از آژانس بینالمللی انرژی اتمی داریم که در این اسناد تمامی فعالیتهای ما تأیید شده است. ما روابط خود را براساس لفاظی تنظیم نمیکنیم بلکه براساس قانون و سند تنظیم میکنیم. ما با آژانس همکاری میکنیم و آژانس حق ندارد تحت فشار دولتهای خاص نظرات سیاسی خود را بیان کند. آژانس تعهد دارد تا تأسیسات هستهای آمریکا و دیگر کشورها را نیز مورد بازرسی قرار دهد و آژانس باید آنها را خلع سلاح کند.
کلمات کلیدی :